Kuřecí závitek
Je tu další tip na dobrý oběd. Příprava netrvá ani moc dlouho a výsledek stojí určitě zato. Tak můžeme vařit?
Na závitky potřebujeme:
Postup
Kuřecí prsíčka omyjeme, okrájíme, opatrně na podélné straně nakrojíme. Přes igelitový pytlík prsíčka mírně naklepeme - aby se maso nepotrhalo. Takto budeme mít větší plátky, které se pak budou lépe balit. Jednu stranu prsíček potřeme hořčicí - podle vlastní chuti. Místo hořčice můžeme potřít např. bílým jogurtem nebo směsí tatarka, kečup. Prsíčka okořeníme - já dala koření na kuře a divočinu. Poté poklademe plátky šunky nebo jiného salámu. Já sem našla jen dva plátky a tak na zbylé 2 prsíčka jsem nakladla plátky anglické slaniny. Přidáme ještě plátky sýra a můžeme směle balit. A teď to začne. Šikovnější kuchařky mají balení razdva a nemusí aní spíchnout párátkem nebo čímkoli jiným, ovšem já je použít musela.
Do pekáčku dáme trošku tuku. Na dno vhodíme nakrájenou cibuli - rozkrojíme napůl a nakrájíme. Na cibuli vložíme jakoukoli zeleninu, kterou máte rádi. Já jsem použila sterilovanou papriku. Na zeleninu opatrně položíme spíchnuté závitky. Jelikož jsem slaninu použila dovnitř závitků, nezbylo mi dost na jejich "obalení", a tak jsem zbytek nakrájela a naházela na závitky. Rozehřejeme troubu a než závitky strčíme do trouby ještě je trochu podlejeme. Přiklopíme a necháme péct pozvolna asi 30-45 minut. Během pečení podléváme dle potřeby a závitky otočíme. Cca po 30 minutách přidáme do pekáčku oloupané, na osminky nakrájené a malinko posolené brambory. Společně dopékáme asi 20 minut. Až budou brambory měkké, vyndáme a můžeme se pustit do jídla.
Teď už zbývá jen umít nádobí a popřát dobrou chuť. Jako obvykle, fotky viz fotogalerie dole :o)
Náhledy fotografií ze složky Kuřecí závitky